Szívultrahang vizsgálat szakorvosi kiértékeléssel

kardiológia szívultrahang magánrendelés Budapest

Szívultrahang vizsgálat szakorvosi kiértékeléssel

A szívultrahang vizsgálat során részletes képet kapunk a szív szerkezetéről és működéséről. Ezt a vizsgálatot a szív anatómiájának és funkciójának, a szívüregek és a szívbillentyűk állapotának felmérésére használjuk. Különböző betegségek, mint például a szívbillentyű betegségek, a szívizom funkciózavara, gyengesége (szívelégtelenség), vagy a veleszületett és szerzett szívhibák felismerésére szintén alkalmas. 

A szívultrahang vizsgálat fájdalmatlan. A vizsgálat során a páciens jellemzően a bal oldalán fekszik, a kardiológus szakorvos a háta mögött ülve, ultrahang zselét használva vizsgálja meg. Különösebb előkészület nem szükséges, azonban a telt gyomorra történő vizsgálat, dohányzás okozta tüdőbetegség és a jelentős túlsúly nehezítheti a  képalkotást.


A szívultrahang részletes információt nyújt a szív pumpafunkciójáról, a billentyűk állapotáról és a szív véráramlásáról. A szakorvosi kiértékelés alapján további képalkotó vizsgálat (nyelőcsőből történő szív UH, CT, MR), gyógyszeres kezelés vagy súlyos esetben sebészi beavatkozás is javasolt lehet. 

Magas vérnyomásban szenvedőknek vagy ismert szívbetegséggel rendelkezőknek különösen ajánlott elvégeztetni a vizsgálatot.

kapcsolódó

Vizsgálat típusok

Időpontfoglalás

Az alábbi űrlap kitöltését követően munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.